Vårt uppdrag

Sardinien är inte bara vårt hem utan även en livsstil för oss, men vi har även skapat oss ett hem i Sverige, för oss och för våra barn.

När vi flyttade till Sverige 2015 så lovade vi oss själva att vi skulle fortsätta att engagera oss i Sardinien, precis som vi hade gjort ända fram till den dag då vi reste från Nuoro, genom vår verksamhet inom jordbruk och entreprenörskap. Vi har hållit vårt löfte och 2017 lanserade vi Experience Sardinia som inte bara är ett företag, utan framför allt är ett sätt att berätta om och tillgängliggöra Sardinien för både svenskar och övriga skandinaver.  

Under de här åren har vi hämtat vår inspiration i våra tidigare erfarenheter men även hos de fantastiska människor vi har träffat i Sverige. En person som vi särskilt vill omnämna är Mattias Mårtensson på S:t Jakobs stenugnsbageri som under ett möte sa någonting väldigt träffande: “Man kan ljuga med sina ord men inte med sina produkter.” Antingen är det en kvalitetsprodukt eller så är det inte det. Och det gäller även tjänster.

Sedan vi kom till Sverige har vi därför valt att alltid måna om en hög kvalitet och erbjuda skandinaverna ett äkta Sardinien, som skiljer sig från det pittoreska och romantiska Sardinien som fortfarande marknadsförs i många resekataloger. Vi väljer alltid ut de bästa sidorna av ön och kulturen, både som turistmål och som leverantör av jordbruksprodukter.

Strävan efter kvalitet har alltid varit vårt motto och vi föreställer oss att Experience Sardinia kommer att bli den viktigaste utgångspunkten för alla som bor i norra Europa, i synnerhet Sverige, Norge och Danmark, och som vill besöka Sardinien, köpa olika produkter, starta verksamheter inom affärssektorn och fastighetsbranschen.

Vad gör vi?
Just nu erbjuder vi våra resetjänster i samarbete med vår researrangör Portale Sardegna group via vår plattform openvoucher.com. Inom livsmedelssektorn samarbetar vi med Siendas och kan via deras plattform siendas och siendas shop erbjuda tjänster och produkter inom både B2B och B2C.

På affärssidan bygger vi relationer, driver förhandlingar och projekt direkt genom väl insatta partner med stor kännedom om sardiskt näringsliv, till exempel sardex.net.

Vilka var vi då och vilka är vi

Från början var det bara jag, Bobore och Milena. Nu kan vi räkna med en hel stab av partner som vi är otroligt tacksamma över att ha fått samarbeta med under dessa år.

Här är de!
Alessandra Granillo: Arbetar med plattformen: https://www.paasardinien.dk/.
Hon är vår partner på de danska och norska marknaderna. Alessandra har bott länge i Danmark och har lång erfarenhet av att guida grupper från norra Europa på besök på Sardinien.

Henrik Hahne: Svensk med examen inom språkvetenskap, med goda kunskaper i latin, spanska och italienska. Han arbetar med översättningar och textredigering på svenska och engelska för vår verksamhet.

Danila Lucchesini: Konsult inom kommunikation och projektering. Utbildad kommunikationsvetare och för tillfället projektledare på ett internationellt företag med bas i Sverige.

Antonello Deriu: Produktkonsulent. Erfaren osttillverkare och laboratorietekniker med lång erfarenhet av sardiska mejeriprodukter. Bor och verkar i Malmö.

Gianmario Sias: Produktkonsulent. Även han erfaren osttillverkare med lång erfarenhet av sardiska mejeriprodukter. Bor och verkar i Köpenhamn.

Francesca Biccone: Fotograf som bor och arbetar på Sardinien. Hon förmedlar allt det vackra på Sardinien till resten av världen tillsammans med sin man Gianluca och döttrarna Rebecca och Greca.