Sardinien? Var ligger?

Vadå Sardinien?

Föreställ dig att du reser jorden runt, träffar en massa olika människor och ser fram emot att berätta varifrån du kommer och hur vackert ditt land är. Föreställ dig att du alltid känner till dessa människors länder, åtminstone till namnet. Och föreställ dig till sist hur det känns när du berättar om ditt land och får till svar: “Vadå Sardinien???”.

“Vadå Sardinien?”, tänker vi, inte utan en viss indignation. I början tyckte vi att det var konstigt att nästan ingen vi träffade kände till Sardinien. Sedan började vi förstå att Sardinien inte var så omtalat i världen, inte heller i Sverige, och att det kanske berodde på att vi sarder egentligen aldrig hade försökt göra särskilt mycket åt det.

Därför bestämde vi oss för att ta tag i saken och berätta historien om vårt kära Sardinien, landet som vi känner och älskar, som med alla sina nyanser, ljusa som mörka, ändå alltid är vårt eget land. Sardinien som har gett oss så mycket och till slut förde oss ända till Nordeuropa för att vi ville lära känna en ny kultur och dela med oss lite av vår egen.

33145790_10156527803131209_8218566624093929472_n

Och vi vill fortsätta att berätta denna vackra historia. Därför har vi skapat en webbplats för alla som vill upptäcka denna otroliga och spännande medelhavsö. Vi ville skapa en plats för att ta emot alla upptäcktsresande, turister, konstnärer, matälskare, äventyrare och alla som helt enkelt letar efter lite lugn och ro på en kritvit strand vid ett drömlikt hav.

Så välkommen till vår blogg som vi har valt att kalla Sardinienblogg.

Trevlig resa!

Milena och Bobore

www.experiencesardinia.se